Exekuce počtrnácté!

03.10.2013 21:56

    V pátek 20. září dorazila do několika schránek troskotovických občanů a organizací obsílka Exekutorského úřadu Brno-venkov. Jedná se o: "Žádost o poskytnutí součinnosti". Důvodem je provádění exekuce, za kterou stojí Všeobecná zdravotní pojišťovna České Republiky. Soudní exekutor žádá obeslané občany a instituce o sdělení, zda mají nebo měli s městysem Troskotovice uzavřenou smlouvu a zda Troskotovicím nedluží peníze.

    Co to ve výsledku znamená? Případné zjištěné toky finančních prostředků na účet Troskotovic budou soudním exekutorem přesměrovány k uspokojení pohledávky VZP ČR. Peníze, které si obyvatelé obecních bytů posílají na splátky hypoték, budou ve výsledku chybět právě na hypotékovém účtu.

    Aby toho nebylo málo, tak tento týden se s podobnou výzvou přihlásil i Exekutorský úřad Praha 8. Zřejmě se máme v Troskotovicích ještě na co těšit.

    Jedna z obsílek Exekutorského úřadu Brno-venkov byla adresována i Dětskému národopisnému souboru Troskáček o.s.. Jako sídlo má Troskáček uvedenou adresu Troskotovice 18, tj. adresu Úřadu městyse Troskotovice. Přestože byl dopis doručen v pátek 20. září, nebyl o něm nikdo ze zástupců Troskáčku informován. O dopise jsme se dozvěděli až od dalšího obeslaného občana a to jen díky rozdělovníku, který je v dopisu uveden. Abych to zkrátil, po osobní návštěvě na Úřadě městyse Troskotovice, několika telefonátech s paní účetní a starostou městyse, vyslechnutých urážkách, odeslané výzvě o vydání neoprávněně zadržované korespondence a návštěvě Policie ČR, nám dodnes nebyl dopis vydán. Policii ČR uvedl pan starosta Ordoš jako důvod tu skutečnost, že o Troskáčku dlouho neslyšel a neví, kdo je za něj oprávněn jednat. Text dopisu známe jen díky osobní návštěvě v sídle Exekutorského úřadu Brno-venkov.

 

Martin Ambros

Text dopisu zde uvádíme k nahlédnutí (kliknutím lze zvětšit):